Potser necessites gas propà

Si el teu habitatge o negoci es troba en una zona aïllada o sense accés a l’abastiment de la xarxa de gas natural, el gas propà és una bona solució. A més, és molt eficient i no genera residus.

 • Què és el gas propà i on es pot fer servir?

  El gas propà se sol obtenir del gas natural i durant el procés de refinament del petroli. El seu ús està indicat per aquells habitatges, comunitats i/o negocis que no tenen accés a l’abastiment de la xarxa de gas natural, en especial a les zones fredes, ja que suporta molt millor les baixes temperatures que el gas natural o el butà.

  Avantatges:

  • Té una elevada potència calòrica: és molt eficient.
  • La seva combustió no genera residus: és més respectuós amb el medi ambient.
  • Afavoreix l’estalvi energètic.

  No obstant això, requereix de la instal·lació d’un dipòsit (independent o comunitari) i d’una canalització (distribució) fins als punts d’us. Es tracta d’un gas que està molt regulat i sotmès a normatives molt clares.

 • On es col·loca el dipòsit?

  A Catgas t’aconsellarem sobre on col·locar el dipòsit tot seguint les normatives i lleis vigents. Un tècnic t’assessorarà amb les teves necessitats i et facilitarem un dipòsit adaptat al teu perfil de consum i requeriments, sempre complint les normes següents:

  • La instal·lació ha de tenir fàcil accés per garantir la seguretat dels subministraments i permetre les intervencions necessàries.
  • S’hi han de complir les distàncies de seguretat.
  • No es podrà realitzar cap modificació en la ubicació del dipòsit sense la prèvia autorització de Catgas.
  • Al plànol de la instal·lació prevista en el moment de la signatura del contracte s’han d’esmentar les distàncies, els possibles obstacles de la propietat i l’accés.
 • Com es realitza la instal·lació?

  Es tracta d’un procediment amb uns passos a complir on sempre comptaràs amb el suport tècnic de Catgas. El procediment és el següent:

  1. Projecte i direcció d’obra: És necessari un projecte signat per un tècnic titulat i segellat pel col·legi oficial corresponent. La instal·lació serà supervisada per la direcció d’obra, a càrrec del tècnic que ha dissenyat el projecte. Aquesta direcció donarà lloc a una certificació prèvia a la posada en servei.
  2. Obra civil: En cas de necessitar una connexió de gas amb canonada soterrada s’ha de realitzar una rasa. Per als locals públics (restaurants, col·legis, granges, etc.), a més, es requereix un tancament que limiti l’accés al dipòsit.
  3. Entrega i col·locació del dipòsit: Després de realitzar l’obra civil, es procedirà a l’entrega del dipòsit i a la col·locació sobre unes bases (dipòsits aeris) o dins d’una fossa (Eternella). En aquest cas també es fa l’ompliment de la fossa.
  4. Connexió del gas i proves d’instal·lació: Consisteix en realitzar la connexió del dipòsit des d’aquest fins al tall exterior del teu habitatge. Després es comprova la validesa (estanquitat) d’aquesta connexió i s’emet un certificat amb el resultat.
  5. Legalització de la instal·lació: La instal·lació podrà ser revisada per l’administració (o per una entitat de control delegada). Els terminis i formes varien segons les diferents comunitats autònomes. Addicionalment, el client haurà de declarar la seva instal·lació a l’ajuntament del seu municipi i abonar les taxes municipals corresponents.

  En aquest cas, és el client qui decideix quan rebre el subministrament i també qui efectua el seguiment del seu consum propi, consultant el control dels nivells situats al dipòsit.

 • Quines són les tarifes del gas propà?

  Les tarifes del gas propà estan estrictament regulades pel ministeri corresponent i varien depenent de cada moment.

  Consulta aquí les tarifes regulades al BOE

  Les tarifes de Catgas que t’oferim, per tant, estan subjectes a les variacions del mercat i a les modificacions dictaminades pel ministeri:

  Nom / TipusConsum (kWh/any)Preu fix (€/mes)Preu final (€/mes)
  Bàsic0-1500 Kg160BOE can + 0,40 €
  Total1501-3000 Kg200BOE can + 0,30 €
  Pro3001-10.000 Kg350BOE can + 0,25 €
  Max > 10.000 Kg0BOE can + 0,20 €

  * El manteniment anual del dipòsit està inclòs en el preu fix anual.

 • Vols més informació?

  Si vols més informació sobre el gas propà, clica el botó següent i envia’ns les teves dades.

  Ens posarem en contacte amb tu el més aviat possible.

  Sol·licitar més informació