Canvis tarifes LLUM

Canvis tarifes LLUM: juny 2021

A partir del dia 1 de juny de 2021 es faran efectius els canvis previstos en l’estructura tarifària de les factures de llum. Aquest canvi, regulat per llei, afectarà tant a contractes domèstics i de petites empreses (de fins a 15 kW) com d’empreses de gran dimensió (a partir de 15 kW).

Fins ara, els consumidors domèstics i les petites empreses podien escollir entre diferents tarifes per a la contractació de subministrament d’electricitat. Aquestes tarifes eren la 2.0A2.0DHA2.0DHS2.1A2.0DHA i 2.0DHS.

Addicionalment, les empreses més grans podien accedir a les tarifes superiors 3.0A3.1A6.1A6.26.3 i 6.4.

El pròxim 1 de juny, les tarifes domèstiques desapareixen i s’unifiquen totes elles en una sola, anomenada 2.0TD (per a contractes de fins a 15 kW). Aquesta nova tarifa es caracteritza per tenir 3 períodes d’energia (preu d’energia) i 2 períodes de potència. És a dir, que a partir de la data indicada, tots els usuaris domèstics tindran una tarifa que inclourà discriminació horària.

De la mateixa manera, la tarifa 3.0A passarà a tenir el nom de tarifa 3.0TD. També es canvien de nom les tarifes superiors a la 3.0A. Totes aquestes tarifes (per consums superiors a 15 kW) tindran 6 períodes d’energia i 6 períodes de potència.

Aquests canvis de tarifes es faran efectius de manera automàtica. L’usuari no necessitarà fer cap gestió.

Si necessiteu més informació sobre aquests canvis, tot seguit teniu un parell d’enllaços on trobareu més detalls (s’obrirà a una nova finestra):

PARTICULARS (contractes de menys de 15 kW)

EMPRESES (contractes de més de 15 kW)